Задържаха фалшификатори след акция в Карлово, съдът ги остави в ареста
Задържаха фалшификатори след акция в Карлово, съдът ги остави в ареста / снимка: БГНЕС
0

Специализираната прокуратура и ДАНС реализираха мащабна акция в Карлово, научи Дарик. По предварителна информация операцията е срещу фалшификатори на банкови карти, действали в Испания. Засега няма данни за общия брой арестувани.

Четирима обаче са задържани с европейска заповед за арест след операцията, съобщи зам. окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов. Трима от тях са от Карлово, а четвъртият от близко село.

Акцията е реализирана със съдействието на пловдивската полиция. „Обикновено такива операции протичат с достатъчно сили и средства”, каза директорът на ОД на МВР в Пловдив Пламен Узунов.

По-късно през деня Пловдивският окръжен съд взе мерки за неотклонение „задържане под стража” за четиримата арестувани - Станислав Асенов, Дечо Мазнев, Радослав Бисеров и Тодор Атанасов. Те се издирват за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с подправка на парични знаци, банкови карти, сваляне на информация от банкови карти. Предстои съдебно производство за допускане изпълнението на европейските заповеди.

Очаква се делата да бъдат разгледани по същество следващата седмица. Днешното определение на Окръжния съд обаче не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Други новини от Пловдив