Близък приятел на IT специалистката потвърди, че намереното тяло на жена в района на Батановци е нейно
Италианската полиция задържа Виктор Спига по повод смъртта на изчезналата Алена Щерк. Това научи БТА, а информацията бе потвърдена от МВР.

Мъжът е арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция снощи в 00:20 ч. местно време. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Задържан е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.

Откриха тялото на жена, проверяват дали е обявената за издирване Алена Щерк (ВИДЕО)


Полицията издирва Алена Щерк от петък, а тялото  ѝ бе намерено вчера, близо до Радомир.

Междувременно пред NOVA Любомир Методиев, който е близък приятел на Алена, потвърди, че откритото тяло в района на Батановци вчера е нейно. По думите му колата на убитата жена е била засичана многократно в нощта срещу петък в района на Перник. Камерите на ТОЛ системата обаче разпознавали единствено номера на автомобила, но не и кой е бил в превозното средство. Приятелят на IT специалистката твърди, че тя не е човек, който лесно би могъл да бъде преборен, затова смята, че убиецът е имал помагач.

Адвокатът на Виктор Спига - Любен Казанлиев обаче заяви, все още няма официална информация за ареста на клиента му. Последно е говорил със Спига снощи около 23:00 часа, заяви Казанлиев, цитиран от БТА.

Тази сутрин е получил имейл, адресиран от италианската полиция.

Казанлиев заяви, че ще провери достоверността на написаното. В имейла се твърди, че Спига е задържан от властите в Италия.
 
БТА, NOVA