От МВР и прокуратурата все още не могат да потвърдят, че откритото тяло е на IT специлистката
Приятели на обявената за издирване Алена Щерк съобщиха, че е открито тялото на жена. По-рано през деня те се организираха да я търсят, съобщи NOVA.

По последна информация тялото е открито между Перник и Радомир, близо до пречиствателната станция край Батановци. 

Мястото е отцепено от полиция, предстои оглед.

От МВР и прокуратурата на този етап не могат да потвърдят дали това е IT специлистката Алена Щерк. 

полиция открито тяло на жена
nova.bg

Случаят с изчезналата жена от София се заплита

Сигнал за изчезването на жената е подаден на 27 май (петък) от децата й.

47-годишната жена е имала бизнес с вина, преподавател е по танци, а от скоро и IT специалист.



Близкият ѝ приятел Любомир Методиев е сред първите, които опитали да се свържат с нея. „Сигналът е бил подаден от нейните близки. Задействан е бил и паник бутон, в апартамента не е имало взлом. Не е имало никакъв контакт с нея. Не мога да знам защо ѝ е този паник бутон. Дали е бил взет по повод, или просто е бил наличен в апартамента, в който е живяла. Може да е имала нещо предвид, понеже имаше известни проблеми с предишна връзка”, обясни той.

Алена се разделила с приятеля си, който е родом от Коста Рика, преди няколко месеца и тогава заживяла в „Бояна”.

Била е видяна за последно в четвъртък вечер,
в центъра на София. „Тя е била видяна в четвъртък вечерта на „Солунска”, на метри от нейния апартамент, където живееше преди време - с черен сак с дрехи. Било е вечерта към 21:00 ч. и е изглеждала притеснена и забързана”, добави още Методиев.

Основен заподозрян за изчезването на 47-годишната Алена Щерк е мъжът, с когото тя живеела на семейна начала. Той е чужденец, а по последна информация вече е напуснал територията на България и се намира в Дубай. Разследващите работят и по версия, според която е имало още един човек, който е помогнал да се заличат следите от тежкото престъпление.
 

Пред NOVA коментар направи и адвокат Любен Казанлиев, който е защитник на Виктор Спига – мъжът, с когото Алена е живяла на семейни начала.

Той заяви, че опитва да се свърже с разследващите полицаи от СДВР, но без успех. Постоянно има контакт с клиента си, но не знае да го издирват.

Виктор Спига е в България, напуснал е страната на 27 май – денят, в който изчезнала Алена Щерк. Причината - бизнес ангажименти, които приключвали тази седмица и се очаква на 5 или 6 юни да се върне обратно у нас.
nova.bg, БНР