Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с виртуозния български кларинетист Иво Папазов – Ибряма. Поводът за срещата е поредната награда за българския световноизвестен музикант, който през тази година навърши 70 години
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с виртуозния български кларинетист Иво Папазов – Ибряма. Поводът за срещата е поредната награда за българския световноизвестен музикант, който през тази година навърши 70 години / БГНЕС
Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за предоставяне на държавна парична награда на Иво Папазов (Ибряма) за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата и изкуството.

"Предложението е внесено от министъра на културата на основание чл. 5, ал. 2, във връзка с чл. 2, ал. 1, т. 1 и чл. 3, ал. 1, т. 1 от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията", съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. 

Големият български музикант е със световна известност. Повече от 45 години той свири на българска и международна сцена със своя оркестър и е един от най-големите световни изпълнители на традиционна и джазова музика. Носител е на огромен брой престижни награди, сред които последната от 2022 година е специалната артистична награда на най-големия фестивал на световната музика "Womex" в Лисабон.