дрегер
дрегер / iStock/Getty Images
Полицията залови за ден общо 13 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Четирима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 души и петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

9486 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 196 водачи и пътници.

Бащата на детето, блъснато от служител на МВР: Усетих, че е пиян и неадекватен

Съставени са 2471 фиша и 747 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 1379 МПС и 1570 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 389 фиша и 104 АУАН.

Осъдиха мъж на 8 месеца затвор за шофиране без книжка и в нетрезво състояние

Установен е един водач, шофирал след употреба на алкохол с над 1,2 промила. Двама водачи са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.