Юруков готов да регистрира евролистата на Синята коалиция с марка СДС
Юруков готов да регистрира евролистата на Синята коалиция с марка СДС / снимкa: Sofia Photo Agency

Централната избирателна комисия за европейски парламент (ЦИКЕП) е регистрирала СДС за самостоятелно участие на евроизборите с документите, внесени от предишния председател на синята партия Пламен Юруков и бившия главен секретар Пламен Радонов, съобщиха за Дарик от Комисията. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в законовия 24-часов срок.

При регистрацията на Синята коалиция по-рано днес настоящият председател, но все още невписан от съда като такъв, Мартин Димитров, се закани да обжалва подобно решение на Централната избирателна комисия за европейски парламент.

По-късно Пламен Юруков обяви пред Дарик, че възнамерява да предложи на Синята коалиция да регистрира евролистата си с подписката, внесена от него и одобрена от ЦИКЕП. Според Юруков така СДС все пак ще участва на тези избори, защото при внасянето на документите на Синята коалиция се разбра, че абревиатурата на СДС няма да присъства в изброяването на формациите в обединението.

Юруков смята, че обединението не пречи да бъде разширено с други формации, като например, коалиция „Напред". Ако този вариант не се приеме от лидерите на Синята коалиция Юруков има готовност да състави своя листа.