/ БТА
Ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с мотива, че всички трябва да следват политиката на министър-председателя, ние от „Възражданеискаме оставката на цялото правителство. Това се казва в позиция на партията, свързана с последните събития в правителството.

Петков ще поиска оставката на Стефан Янев

"Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил. Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как  в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази  на интересите на българския народ", подчертават от „Възраждане“ .

Според партията на Костадин Костадинов "политиката на премиера е в разрез с българския национален интерес".

"В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви, ние от Възраждане искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес. Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе тежки щети на българските икономически и национални интереси", казва още от „Възраждане“.

Войната в Украйна: Взривове ехтят в Киев и Харков (ОБЗОР)

Те настояват за оставка на цялото правителство. "Считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски нам държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва", се подчертава още в позицията.