Снемат се обяснения и се проверяват документи за изясняване на информацията, каза ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Франтишек
Изпълнителният директор на МБАЛ Пазарджик д-р Васил Вълчев нареди да бъде извършена вътрешна проверка на дейността на д-р Петър Лазов след разследване на Васил Иванов в предаването „Неделята на NOVA”, съобщиха от лечебното заведение.

В разследването си Васил Иванов показа как лекарят в държавната болница взима 57 000 лева месечна заплата. Той е поставял стентове както на болни, така и на здрави пациенти.

Разследване: Кардиолог поставя стентове на здрави сърца


Ръководството на МБАЛ Пазарджик АД обяви, че ще съдейства на всички институции, които са сезирани или са се самосезирали по случая, за извършване на проверка по дейността на д-р Петър Лазов и лечебното заведение.

По-рано през деня на брифинг на специализираната прокуратура ръководителят й прокурор Димитър Франтишек обяви, че спецпрокурорите са се самосезирали по разследването на NOVA.

Прокуратурата се самосезира за лекаря, поставял стентове на здрави хора

„По случая е възложена проверка на АДФИ на НАП и Агенция „Медицински одит. Снемат се обяснения и се проверяват документи за изясняване на информацията", каза прокурор Фратишек.