Временно се забранява движението и паркирането на автомобили по пътя Банско - хижа „Вихрен“

Ограничението се налага заради изключителната натовареност на участъка

Ограничението се налага заради изключителната натовареност на участъка
До 31 август се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от пътя Банско - хижа "Вихрен", съобщиха от пресцентъра на общината.

Забраната важи от местността "Шилигарника" до хижа "Вихрен" и е за часовия интервал от 8 до 16 часа. Тя няма да се прилага за автомобили със специален режим на движение.

От пресцентъра посочват, че ограничението се налага заради изключителната натовареност на пътния участък, което създава реална предпоставка за пътнотранспортни произшествия.

Кметът Икономов направи първи копки на обекти по проект "Рехабилитация на улична мрежа в община Банско"


Предвидени са места за паркиране на автомобилите в местността "Шилигарника", допълват от община Банско. Контролът за спазване на забраната ще бъде упражняван от органите на МВР и служители на дирекция Национален парк Пирин".

Преди няколко седмици от община Банско съобщиха, че до 15 септември автобусна линия ще обслужва туристите по маршрута Банско - местността "Шилигарника" - хижа "Вихрен" и обратно. Автобусите по нея се движат три пъти дневно, а часовете за тръгване са съобразени с движението на туристите в планината.
 
 
БТА