"Воля" и НФСБ създават нова патриотична коалиция и ще се явят заедно на парламентарните избори. Това стана ясно на брифинг в Народното събрание на лидерите на двете формации - Веселин Марешки и Валери Симеонов.

"България има нужда от обединение на патриотичните сили. Ето защо днес заедно с колегите от НФСБ, ние обявяваме, създаването на "Патриотична коалиция Воля и НФСБ". Двете партии имат много общи цели, за това очакваме с огромната подкрепа, която ще получим от българския народ да участваме в следващото управление и да ги реализираме", каза Марешки.

"В моменти на криза държавата има нужда от обединение. Ние сме един такъв пример на обединение, не на разединение и то на принципна база", посочи лидерът на НФСБ  Валери Сименов.

"Ще работим за повишаване на доходите, равноправна конкурентна среда в бизнеса, облекчаване на админстративните тежести и режими и борбата с монополите и олигархичните зависимости", изброи приоритетите той.

Не на последно място наш приоритет е недопускането на ДПС отново във властта и ограничаване възможността да бъде за пореден път балансьор в НС, добави Симеонов.

Веселин Марешки заяви, че "Воля" на сто процента подкрепя тези приоритети. По думите му това е и гръбнакът на едно такова патриотично обединение. Той припомни битката на "Воля" за борба с картелите и монополите и справедливи цени на горивата. Освен това Марешки отново се обяви за безплатни лекарства за пенсионерите над 65-годишна възраст и за безплатни лекарства за ученици до 18-годишна възраст.

Лидерите на "Воля" и НФСБ направиха изявление пред журналистите в парламента и не отговаряха на въпроси, включително за искането на Веселин Марешки в миналото за оставка на Валери Симеонов като вицепремиер.