Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе привикан на разпит в 3 Районно управление на МВР в столицата.

По думите му, призовката му е по три обвинения, свързани с апела му хората да не спазват противоепидемичните мерки и да отидат на църква по Великден. Сидеров бе придружен от най-близките си в партията, сред които Десислав Чуколов и Магдалена Ташева. Това е и първата публична изява пред медиите от близо година, откакто напусна Народното събрание и стана общински съветник в Столичния общински съвет.

Припомняме, че през април той бе задържан за 24 часа в същото РУП на МВР, трябваше да плати 50 хил. лв. гаранция, а второто обвинение беше за заплахи към длъжностни лица, отправени от ефира на партийната телевизия.
 
Сидеров упорито отрича да е извършил нещо престъпно с призива си хората да отидат на църква, когато страната ни беше поставена под карантина заради коронавируса. Това, според обвинението, е подбуждане към неспазване на противоепидемичните мерки. Лидерът на "Атака" днес заяви, че задържането му е било нарушение на Конституцията.

"Оттогава изминаха 4 месеца и аз очаквах на първо място мнението на Светия синод да вземат позиция.Очаквах също така позициите на първите във властта - председателят на парламента, премиер, президент, представляващият ВСС. До момента нямам такава", оплака се лидерът на "Атака".

Сидеров припомни, че е напуснал парламента преди една година, но днес изтъкна друга причина - гласували се лобистки закони.

"Аз напуснах бълг. парламент преди година в знак на несъгласие със законите, които се приемат. На това му се вижда краят. Добрата новина е, че все повече българи узряха за върховенство на закона", каза атакистът. Сидеров виждал млади, честни хора, благодарение на които държавата щяла да се управлява по друг начин и това щяло да стане по-скоро, отколкото си мислим.