Премиерът Бойко Борисов коментира задържането и обвиненията срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, както и разпространената снимка на вицепремиера Каракачанов, на която се вижда, че той седи на пейка в парк без маска.

Министър-председателят подчерта, че не се меси в работата на съдебната власт, а от действията на органите на реда се вижда, че към всички подхождат еднакво.

"И двамата са ми коалиционни партньори. Виждате и МВР и прокуратурата не ги гледат кой какъв е, има ли нарушение за всички е еднакво. Нямам нито властта, нито желанието да влияя на независимата съдебна власт. Каквото са прецинили, това са направили", посочи министър-председателят.

100 хил. лв. парична гаранция за Волен Сидеров

"За пейката - той обясни, че е дал интервюта. И на гърба на парка, не в парка, е седнал с колега да изпуши цигара. Въпреки всичко се вдигна огромен шум", разказа той действията на вицепремиера Каракачанов.

Коментарът си премиерът направи след посещение в завод за дезинфектанти във Велико Търново.

Той съобщи, че днес се очаква натовски самолет от Китай с респиратори и предпазни маски с най-висока защита

Борисов отново призова за спазване на мерките по време на Великден.

"Много ме е страх какви ще се резултатите след празниците", не скри той.

Борисов за пътуващите по Великден: Не съм пъдарин, ще разнесат вируса (ВИДЕО)

На въпрос кога ще бъдат смекчени мерките, той подчерта многократно, че това зависи от броя на заболелите.

"Показахме ви газопроводи, магистрали, заводи. Всички, които могат да работят, работят. Не е честно и сериозно да мислим, че този коварен вирус, който погуби света, не е сериозен. Борис Джонсън, който ми се фукаше, че във Великобритания няма мерки, свободно ще мине и ще замине, видяхте, че и той едвам се спаси. Искам да махна извънредното ден по-рано от предвиденото, стига да може. Много ме е страх сега по празниците. За това няма да говоря за смекчаване на мерките. Това зависи от броя на заболелите и умрелите", обясни Борисов.

"Когато Европа се отвори и ние ще отворим. След Великден почваме имунизациите на децата, плановите операции, женските консултации", заключи Борисов и добави и че сега мерките са най-либерални.


 

Бойко Борисов Велико Търново

Бойко Борисов Велико Търново

Бойко Борисов Велико Търново

Бойко Борисов Велико Търново