/ БГНЕС
От днес до 9 ч. на 17 август (четвъртък) движението в посока София по АМ „Тракия“ в участъка от 88-ми до 84-ти км, на територията на област Пазарджик, ще се осъществява в една лента. За изпълнение на аварийни възстановителни дейности на асфалтовата настилка ще бъде ограничено преминаването по активната лента. Трафикът се пренасочва в изпреварващата.

През следващата седмица – на 21-22 август, както и между 29 и 31 август, неотложни аварийни дейности за повишаване безопасността на движение се предвижда да бъдат извършени и в платното за Бургас, в участъка от 54-ти до 85-ти километър. За целта ще бъде въведена временна организация за безопасност на движението и участъкът ще бъде сигнализиран с необходимата пътна сигнализация.

Километрична опашка се е образувала на АМ „Тракия“ заради тежка катастрофа

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да се движат с повишено внимание, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.