/ iStock/Getty Images
ВМРО пита здравния министър ще се изисква ли зелен сертификат или тестове и от народните представители, съобщиха партията.
Поводът е предстоящото свикване на 47-ото Народно събрание.

Според Александър Сиди в новия парламент има "цяла група депутати, които изградиха кампанията си върху антиваксърската теза, отричат маските и всички наложени мерки срещу COVID-19 и са категорично против зеления сертификат."

„Продължаваме промяната” обявиха старт на преговорите за ново правителство

Затова той пита министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров дали за влизане в сградата на парламента ще бъде ли изискван зелен сертификат от бъдещите народни представители. "Тъй като въведохте задължително тестване два пъти седмично на учениците, за да учат присъствено, възнамерявате ли да въведете такава мярка и за народните представители?","Нека и за тях важат правилата, които важат за децата ни", призовава Александър Сиди.

От ВМРО посочват още, че зелен сертификат или отрицателен тест са задължителни за хората, работещи в МОЛ-овете, за медицинските работници, за персонала в заведенията. С какво народните представители се различават от всички други работещи българи, ако за тях тези мерки не важат, коментират от партията.

Кацаров отчете успех: Броят на заразените намалява, а на ваксинираните се увеличава

"И не на последно място носенето на маски на закрито е задължително за всички. Как министър Кацаров ще гарантира спазването на тази мярка от антиваксърската група в парламента, след като той самият наруши заповедта си на няколко пъти", пита още Сиди в изпратеното до министъра писмо.