/ БГНЕС
Онлайн петиция в подкрепа на инициирания от "Шоуто на Слави" референдум, окончателно обявен от съда за незадължителен, и последните концерти на Трифонов под наслов "Има такъв народ" станаха повод за нови спекулации в медиите, че телевизионният водещ ще основе политическа партия, пише Дневник.

Слави Трифонов: Ще има възмездие
 
В интернет бе публикувана информацията, че днес се "организира национална среща на всички, подписали петицията "За Слави! За промяната!". На нея е поканен Слави Трифонов, защото искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач, какъвто е той". Същевременно в мрежата се появи новината, че Трифонов влиза в политиката с проект "Има такава държава", който той ще обяви именно днес.

Слави Трифонов: Съдът узакони лъжата

От  "Шоуто на Слави" обаче посочиха, че още снощи шоуменът е заявил в предаването си, че онлайн петицията и обявената национална среща не са свързани с него и с предаването му. От там са на мнение, че хора използват името му, като посочиха, че Трифонов не е бил канен официално.

Окончателно: Съдът реши, че референдумът на Слави Трифонов не е задължителен

По-късно през деня на интернет страница в подкрепа на шоумена се появи нова информация, според която "Срещата със Слави Трифонов, организирана на 24 юни от 13 часа в зала "Люмиер" – НДК се отлага. Причините са спекулации и интерпретации, появили се в медийното пространство, че ние като инициатори искаме и организираме създаването на политическа партия или движение тази събота – 24 юни. Това категорично не отговаря на истината!".

Политолог: Тонът на Слави е аз съм „изключителен“ и ще се съобразявате с мен

"Целта на тази среща беше само и единствено всички граждани, недоволни от системата, да обсъдят със Слави референдума, неговото бъдеще и промяната, която трябва да настъпи в България. Предлагаме на г-н Трифонов, както и на всички симпатизанти на идеята за промяна да се насрочи ден и час, който той сам да определи. Петицията в подкрепа на референдума продължава. До момента онлайн са събрани над 190 хил. подписа, както и близо 30 хил. на хартия.Ние няма да се откажем от исканията си за промяна на системата и по-добро бъдеще за България. За нас Слави Трифонов е отговорен човек, който следва пътя на истината и правдата, колкото и продължителен да е той", се посочва още на сайта.