Шоуменът Слави Трифонов се появи пред парламента и протестира, седнал на стол. Причината е неприемането на резултатите от инициирания от него референдум от депутатите.

Трифонов пристигна пред Народното събрание малко след като оттам си тръгнаха новоизбраните министри и премиерът Бойко Борисов.

Заедно с него пред парламента се събраха стотина граждани. Телевизионният водещ обясни, че предприема тази стъпка, тъй като е изтекъл двуседмичният срок, който е дал на депутатите да започват работа по точките от референдума.  
 

 

Публикувахте от Новините на NOVA в 4 май 2017 г.

На въпрос как ще продължи протестът му, Трифонов отговори: "Хрумвало ми е по японския начин да се самоубия, но още не съм стигнал дотам. Сега протестирам така-със стол пред парламена“.

Пред себе си Трифонов бе сложил табела с надпис: „Вие сте се самозабравили. Срамувам се, че сте такива. А аз съм просто един от многото. Изпълнете волята на народа си".

протест Слави
БГНЕС

Слави Трифонов няма да организира протести пред парламента

“Ще видя каква ще бъде реакцията на парламента, ще видя и колко граждани ще подкрепят това, което искам", добави шоуменът и подчерта, че няма политически амбиции, а само граждански амбиции.

Дори дъждът не уплаши Слави Трифонов и другите протестиращи и те останаха пред Народното събрание до ранния следобед. Шоуменът се зарече, че ще идва пред парламента всеки ден и допълни, че очаква хората да го подкрепят.

протест Слави
БГНЕС


Слави към депутатите: Давам ви две седмици, иначе ще си отвоювам правата

Малко преди да отиде пред парламента Слави Трифонов изпрати писмо до медиите. В него той заяви, че българският политически елит се е самозабравил.

„Срамувам се, че допуснахме да се получи така - шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник – българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума. Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите", написа в писмото Трифонов.
 
БГНЕС