Слави Трифонов
Слави Трифонов / БГНЕС
Слави Трифонов
93118
Слави Трифонов
  • Слави Трифонов
Слави Трифонов няма да организира протести пред Народното събрание, но ще излезе на протест сам, за да изрази гражданската си позиция. „Аз имам своите граждански права и имам право да протестирам“, каза още Трифонов.

Слави Трифонов: Спирането на предаването ми е цензура (ВИДЕО)
 
Вчера от екипа на водещия разпространиха деклaрацията, в която шоуменът дава две седмици на парламента да започне конкретна работа по приемането на решенията от референдума. „Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права“, предупреди Трифонов.

Слави Трифонов
БГНЕС

Малко по-късно от bTV спряха снощното предаване. От съобщение на сайта на медията се разбира, че телевизията вече смята, че политическите пристрастия на водещия се отразяват на работата му за медията и че той е нает, за да прави развлекателно, а не политическо предаване.

Слави Трифонов заяви, че в снощния епизод не е нарушил закона или договорните си отношения с телевизията. Прочетена е само декларацията, която беше разпространена и по медиите. "Снощи това писмо беше моята реакция като гражданин на това, което се случва в държавата. Така че не мога да го определя като нещо друго, освен като това, което е - това е цензура. Спирани са ни други предавания в други телевизии, но се случи и в тази", посочи той.

Защо спряха „Шоуто на Слави“?

Трифонов коментира и дали ще организира протести пред парламента и дава ли ултиматум на депутатите. "Да не съм в хлебарница? Казвам ви като гражданин имам това право, бе! Имам това право да изляза като гражданин и да кажа какво мисля, да поставям условия на политици, които са мои и ваши служители. В Конституцията пише, че най-отгоре стои народът. Аз използвам тази трактовка по начина, по който искам. Давам. Какво да давам? По принцип не съм много дащен", каза той.

Слави към депутатите: Давам ви две седмици, иначе ще си отвоювам правата

На един от въпросите на журналист от телевизията на Волен Сидеров-Алфа, Трифонов направи и предложение. "Каните ме на кафе ли? Ако искате да излезем, става много лично. По принцип съм необвързан, особено ако сте от телевизия Алфа, това ще бъде страхотен секс", каза водещият на журналистката. Тя го помоли да бъде малко по-сериозен, а той отвърна: "Моля ви се, аз съм ви поканил, вие сте дошла. Ще се държа както си искам".

В крайна сметка екипът на Слави Трифонов засне предаване във вторник,  а ръководството на bTV реши то да бъде излъчено в ефира.