Слави Трифонов
Слави Трифонов / БГНЕС
Спирането на предаването ми на 27 март е цензура, заяви водещият Слави Трифонов. "Шоуто на Слави", планирано за понеделник, беше спряно от bTV. В писмо до медиите телевизията обясни, че планираният епизод на шоуто няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за "телевизионно съдържание на bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си". 

Защо спряха „Шоуто на Слави“?
 
В отговор Слави Трифонов даде извънредна пресконференция, на която определи действията на телевизията като цензура. "До този момент ние сме имали свободата, спазвайки законите на страната, Конституцията и договора с партньорите ни", посочи водещият. Той бе категоричен, че във вчерашния епизод не е допуснал нарушения на закона.

Слави Трифонов
БГНЕС

"Вчера написах писмо, което се разпространи в интернет. То беше изчетено в предаването не от мен, а от диктор. След това пуснахме запис на химна, изпълнен от 15-хилядната публика от концерта ни в Лондон. После анонсирах актьорската вечер. Защо беше спряно предаването не мога да кажа. Това е цензура, защото аз не нарушавам закона по никакъв начин", обясни Слави Трифонов.

Слави към депутатите: Давам ви две седмици, иначе ще си отвоювам правата
 
Той допълни, че по договор предаването му не е само с развлекателен характер, а може да включва и позицията на него и колегите му по отношение на нещата, които се случват в страната. "Били сме такива независимо дали сме правили телевизионно предаване в държавни или частни телевизии, а в снощния епизод не е имало нещо различно от стандартните, които произвеждаме", посочи Трифонов.
 

 

Публикувахте от Слави, време е да изхвърлим боклука в 28 март 2017 г.
По повод спирането на предаването на 27 март от bTV разпространиха становище, в което посочват, че са отменили излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият е направил опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания.

„Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приеме каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България. Разбира се, Слави Трифонов е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време, в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни“, посочват от телевизията.