Слави Трифонов
Слави Трифонов / БГНЕС
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума”, пише Слави Трифонов в отворено писмо, предаде NOVA.

Ако за две седмици депутатите не започнат работа по референдума, в началото на третата седмица аз ще отида пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права, обяснява Трифонов.

Ако в този двуседмичен срок депутатите започнат работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това им давам два месеца да приемат новите закони. Два месеца е достатъчно време да се прецизират и приемат конкретните законодателни решения, заявява той.

Слави Трифонов е категоричен, че ако в този срок промените в изборното законодателство не са приети, той ще отиде пред сградата на Народното събрание, за да „отвоюва гражданските си права”  и обяснява: „Това ще направя сам. Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам. Но знам, че “Съединението прави силата.” За мен обратното броене вече започна”.

Източник: nova.bg