/ БГНЕС
Владимир Клисуров временно ще изпълнява длъжността кмет на Младост
97110
Владимир Клисуров временно ще изпълнява длъжността кмет на Младост
  • Владимир Клисуров временно ще изпълнява длъжността кмет на Младост
Кмет на район "Младост" остава Владимир Клисурoв въпреки неговото нежелание. Столичният общински съвет (СОС) взе това решение с довода, че няма законови причини, заради които волята на Десислава Иванчева да не бъде спазена, макар да има административни подробности.
 
Клисуров обясни, че не се чувства компетентен да изпълнява временно длъжността кмет и ще се допитва до зам.-кметът по строителството в "Младост" - архитект Румен Русев.
 
СОС подкрепя избора на Иванчева за неин заместник
 

архитект Румен Русев
БГНЕС


Между 200 и 300 забавени преписки са известни на арх. Румен Русев. Те не са стигнали до него, а са спрели по своя административен път при кмета Десислава Иванчева. Той разказа, че няколко пъти се е опитвал да задвижи закъснелите преписки. Той отрече някога да са се виждали с Александър Ваклин. Преписките на Ваклин са стигнали до него с три месеца закъснение.

Самият Клисуров каза, че няма избор освен да се съобрази с решението на общинския съвет и изложи мотивите за своето нежелание.
 
Бивш зам.-кмет на „Младост“: Иванчева слагаше изрядни проекти „на трупчета“

По темата дали Десислава Иванчева е имала повече правомощия, отколкото е позволено, кметът Йорданска Фандъкова обясни, че няма нищо извънредно в тях и такива е давала на други кметове.
 

БГНЕС


Контролът включва няколко неща - при необходимост или нарушения да бъдат спирани строежите, а при отстраняване на нередностите да се възобновяват. Главният архитект Здравко Здравков също е бил разпитан във връзка с делото срещу Иванчева.
 
Главният архитект на София за "Младост": Има над 10 жалби от инвеститори за забавени документи

След встъпване на длъжност новият кмет Владимир Клисурoв има няколко спешни задачи. Йорданка Фандъкова пък коментира, че засега не може да се говори за предсрочни избори за район "Младост".