"С появата на новата партия шансовете на БСП да постигне по-добър резултат намаляха. Това се видя с всички партии, които се борихме за промяната в предишното Народно събрание и не успяхме. Все пак трябва да отчетем, че благодарение на победата на "Продължаваме промяната" сега има шанс да има едно стабилно мнозинство в парламента. Мнозинство на реалната промяна, в което БСП има всички възможности да участва. Разговорите вече започнаха." Това заяви заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин в ефира на NOVA.

Той изрази удовлетвореност, че преговорният подход на БСП в 46-то Народно събрание е изцяло възприет от "Продължаваме промяната". "Изрично казахме, а Кирил Петков и Асен Василев го потвърдиха, че първото, което ще направим, е да говорим по политики. Когато видим, че има допирни точки и има възможност да се направи нещо заедно, тогава ще погледнем и към конкретните хора, които ще реализират тези политики", подчерта Вигенин.

Кирил Петков след срещите с ИТН, БСП и ДБ: Всички осъзнават колко е важно да имаме правителство

"Истината е, че имаше случаи в предишни периоди, когато конкретни обществени поръчки някакси стигаха до определени хора, които бяха противници на Нинова. Може би това е била цената да бъдат противници на Нинова. Начинът да се ерозира БСП беше най-разнообразен - и външни удари, и вътрешни. Това, което видяхме в последните месеци е, че част от същите тези хора се оказаха назначени на различни позиции в служебното правителство. Те се превърнаха в говорители освен на правителството и на т. нар. опозиция. Все пак, когато си говорител на служебното правителство, е добре да се въздържаш от партийни оценки", коментира той.

Корнелия Нинова подава оставка

Кристиан Вигенин бе категоричен, че не приема вътрешнопартийни търкания да бъдат изваждани между първи и втори турна президентските избори. Според него те поставят под въпрос и без това сложната ситуация с втория тур.
NOVA