Вицепрезидентът на КТ ”Подкрепа” се оттегля от преговорите за учителските заплати
Вицепрезидентът на КТ ”Подкрепа” се оттегля от преговорите за учителските заплати / netinfo

Вицепрезидентът на КТ ”ПодкрепаДимитър Манолов се оттегля от преговорите за увеличение на учителските заплати, защото според него нещата се връщат в изходно положение. Това той заяви в предаването „Кой говори” по Дарик радио.

“Ангажиментите, които са поети, са неизпълними и те не могат да се осъществят или поне аз не мога да повиша заплатите със 100% ”, каза още Манолов. Той призова синдикалните лидери, които са поели отговорност за 100% увеличение на учителските заплати, да изпълнят поетите ангажименти. Димитър Манолов отрече това да е вътрешносиндикален конфликт. Той каза, че подозира политически сценарий и заяви, че не иска да участва в него.

В същото предаване Янка Такева каза, че няма разминаване между мненията и позициите на Димитър Манолов, но тя няма да се оттегли от преговорите. Според нея, изходът от тези преговори е ”достигане до границата на разумния компромис”. Такева заяви, че преговорите с работните групи продължават. Тя допълни, че тези, които искат 100% увеличение на учителските заплати, “бутат към унищожаване на образованието”.

Какво още казаха Янка Такева и Димитър Манолов, чуйте в звуковия файл