Вещи лица категорични, че Данаил Георгиев е карал колата-убиец на Великден
Вещи лица категорични, че Данаил Георгиев е карал колата-убиец на Великден / DarikNews.bg, Виктор Кадири
Вещи лица категорични, че Данаил Георгиев е карал колата-убиец на Великден
60436
Вещи лица категорични, че Данаил Георгиев е карал колата-убиец на Великден
  • Вещи лица категорични, че Данаил Георгиев е карал колата-убиец на Великден

Повторната комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза е категорична, че подсъдимият Данаил Георгиев е шофирал автомобила, който уби шест деца на Великден през 2011 година. Това стана ясно по време заседанието на Апелативния съд в Пловдив, на което бяха изслушани две вещи лица с обяснение за получените травми и съответствието им с местоположението на пътниците.

От показанията на професорите Дойчинов и Карапетков стана ясно, че тялото на Данаил Георгиев е намерено с крака към предното табло и няма как друг човек да е шофирал, каквото е твърдението на подсъдимия. Според Георгиев колата е била управлявана от приятеля му Христо Иванов. Професор Карапетков обаче е категоричен, че няма физичен закон, който да кръстоса двете тела по начина, по който са намерени, за да се потвърдят думите на подсъдимия. С помощта на автомобил-играчка професорът демонстрира пред съда движението след отклонението му от пътя.

Данните от експертизата сочат още, че автомобилът се е движел със 126 км/час, при съобразена скорост между 40 и 50 км/час. Вещите лица бяха категорични, че отклонението на колата започва няколко секунди преди пропадането на пътя, което изключва възможността причина за катастрофата да е неравност.

В пледоариите си прокуратурата поиска да бъде потвърдена присъдата на първоинстанционния съд. Частните обвинители поискаха увеличаване размера на наказанието и на срока за лишаване от правоуправление на МПС на двамата подсъдими.

Защитниците на подсъдимите поискаха присъдата да бъде отменена и да бъде постановена оправдателна такава или делото да бъде върнато на първоинстанционния съд за ново разглеждане поради допуснати процесуални нарушения.

Апелативният съд ще се произнесе в законовия тридесетдневен срок.

Вещи лица категорични че Данаил Георгиев е карал колатаубиец на Великден
netinfo

Други новини от Пловдив