В България на гражданите са готови с управленската си програма
В България на гражданите са готови с управленската си програма / снимка: Dariknews.bg

Всяка партия, която се е регистрирала с инициативен комитет да участва в референдума, независимо дали е парламентарно представена, или не, ще получи пари. "България на гражданите" отказва да вземе тези пари, въпреки че са й нужни. Това заяви в Русе лидерът на движението Меглена Кунева.

Кунева потвърди своя призив за "БойкоТ" на референдума, защото според нея това е фарс. БСП и ГЕРБ се съюзиха, за да избягат от отговорност, а не защото ги интересува мнението на хората, коментира Кунева. Тя заяви, че "България на гражданите" продължава да расте стабилно и в редиците й има много млади хора. Вече са готови няколко от програмите на партията, които лидерът и екипът й представят пред членове и симпатизанти в страната.

Партията е готова с управленската си програма и тя ще бъде обявена през февруари 2013-та година. "Икономическата ни програма се основава на констатацията, че в България няма политическа свобода, икономиката се криминализира и бизнесът не е защитен. България на гражданите има за цел да постигне политическа промяна, а от бизнеса ще искаме малко - да си плаща данъците и акцизите", коментира Кунева. Сега икономически екип на правителството отсъства, а българската икономика е скрап, скръб и страх, каза още лидерът на движението.

Тя потвърди, че в сферата на администрацията партията предлага отпадане на позицията заместник-министър. Кунева беше категорична, че контрабандата у нас се вихри с мащаби, за които дори контрабандистите не са мечтали.

"Парите от ЕС за строителството на магистралите договорихме с моя екип по присъединяването на България към ЕС, но никой не казва това", посочи Кунева.

В отговор на въпрос за компроматните атаки срещу нея, Кунева отговори, че е "доктор по право, а не по медицински дисциплини и че не приема за нормално премиерът Борисов да си избива публично комплексите с квазиполитическа риторика".