Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над Западна България. Ще духа слаб, предимно югоизточен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, съобщиха от НИМХ.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър, главно от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен, във високите части - умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.

iStock/Getty Images

В неделя и в началото на следващата седмица вятърът ще бъде слаб, с предимно източна компонента, в нощните часове ще стихва. Ще бъде предимно слънчево, в неделя все още с ниски сутрешни температури - в по-голямата част от страната около нулата. Дневните ще се повишават и в понеделник максималните ще са предимно между 18 и 23 градуса, по Черноморието - до 14-15.
НИМХ, БТА