Убитият в Столипиново – жертва на война между гета?
Убитият в Столипиново – жертва на война между гета? / netinfo

Необявена война за територии между младежите от “Столипиново” и Шекер махала е причината за убийството на 25-годишния Красимир Михайлов. Това заявиха негови роднини и съседи от ул. “Кипарис” в Шекер махала.

Младият мъж бе намушкан с нож в сърцето на обръщалото на автобус 116 миналата вечер в “Столипиново” и почина в болницата.

Според близките му, жертвата и брат му Кирил били нападнати, защото столипиновци не допускали на своя територия “противници” от другата ромска махала.

24-годишният ми син Митко три пъти е бит в Столипиново, ако се случи пак, ще подам жалба в полицията”, твърди Мария Методиева от ул. “Кипарис” в Шекер махала.

Според кметовете на районите “Източен” и “Северен” – Красимир Кузмов и Даниела Желязкова, напрежение между населението на двата най-големи малцинствени квартала няма. Те посочиха, че нито имат оплаквания, нито полицията ги е предупредила да вземат някакви мерки.

От полицията отказаха коментар с мотив, че той би навредил на следствените действия за убийството на Красимир Михайлов.

Полицаи от Трето РПУ обаче неофициално потвърдиха, че битката за надмощие между младежите от Столипиново и Шекер махала е отдавна, но подчертаха, че не става дума за напрежение, което е обществено опасно.

Други новини от Пловдив