Убиецът от Симеоновград шофирал две години без книжка
Убиецът от Симеоновград шофирал две години без книжка / снимка: Impact Press Group

23-годишният Данаил Георгиев, който предизвика тежка катастрофа в Симеоновград на връх Великден, е карал автомобил още преди да вземе шофьорска книжка. Това коментираха приятели на загиналите шестима младежи. По думите им момчето от две години шофира без книжка, съобщи бТВ.

Доскоро 23-годишният Данаил работил в пункт за изкупуване на мляко от околните на Симеоновград села и през повечето време лично шофирал колата, която извозвала стоката.

По-рано днес от МВР изнесоха подробности около трагичния инцидент в Симеоновград. Във вечерта на инцидента Данаил, заедно с негови приятели си организирали купон, към който по-късно се присъединили и няколко момичета. Компанията изпила общо шест литра бира. Малко преди полунощ компанията, заедно с две от момичетата, се натоварва в два автомобила, за да отиде на църква. Когато тръгнали ключовете за едната кола получил Данаил, тъй като бил най-трезв от групата. Трагедията се разиграла 20-ина минути след като той подкарал. Вторият автомобил пък се забавил значително, уточниха от полицията.

При тежката катастрофа загинаха шестима младежи, а трима бяха приети в болница. От оцелелите най-тежко е състоянието именно на шофьора Данаил. Той е настанен в пловдивската болница с черепно-мозъчна травма и е в кома. Другите две деца бяха приети веднага след инцидента в харманлийската болница.