/ ФБ/ИТН
"Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната. Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много". Това написа в пост във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Той дава за пример проблемът със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници. "Най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например, за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори".

"Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи не само парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото", посочва Трифонов.

Според Трифонов всички са разбрали за "нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес" по отношение на Северна Македония.

Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?, пита Трофонов.

Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение. Надявам се да са ме разбрали, пише в заключение той.