/ ФБ/ИТН
Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Нали такива бяха внушенията? А всъщност какво стана? Любомир Каримански не беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС и управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито!

НС отхвърли кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ

Това написа в пост във Фейсбук Слави Трифонов, чиято партия ИТН издигна кандидатурата на Каримански.
Трифонов сподели, че внимателно е проследил дебата в парламента, за да чуе причините, поради които Каримански не може да оглави Народната банка.

"През всичките над 3 часа не чух нито един аргумент защо Любомир Каримански не трябва да е управител на БНБ. Нито един! А нали сме парламентарна република и нали затова е процедурата - да се води дискусия в парламента и да се сблъскат мнения “за” и “против”. Аз аргументи “против” Любомир Каримански не чух, даже чух само хвалебствени думи. Но видях гласове “против” Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и действия се разминаха и нямаше никаква корелация.

Премиерът Петков: Напълно подкрепям политиците да бъдат тествани за наркотици

Обвиняват “Има такъв народ” в задкулисни договорки, но явно договорките ги бяха направили други", пише още лидерът на ИТН.

Той благодари на Любомир Каримански, който нарича "достоен и смел мъж". "Той спечели, защото уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите успехи в него", завършва Трифонов.