Трето посегателство срещу частна съдебна изпълнителка
Трето посегателство срещу частна съдебна изпълнителка / netinfo
Подпалването на автомобила на частния съдебен изпълнител Анелия Минчева тази нощ в Перник е третият такъв случай на посегателство срещу нея. През януари е имало още два случая на заливане на колата й с киселина. Това съобщи за Дарик председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев.

Автомобилът “Сеат Ибиза” е бил паркиран пред дома на Минчева в пернишкия квартал “Дараците”. Там е бил подпален в 1 ч. през нощта и е изгорял почти напълно. През януари на два пъти колата й е заливана с киселина и тя е подавала жалби в пернишката полиция. Днес е образувано трето дознание там по нейна жалба.

И по двата случая от януари обаче до момента не са издирени извършителите на посегателствата. По думите на Георги Дичев самата Анелия Минчева не свързва посегателствата с делата, които води. Тя няма дела по скандални случаи или такива, които биха могли да причинят атентатите. Това, че предните две посегателства не бяха разкрити, е много лош сигнал за престъпността, че може безнаказано да посяга на частни съдебни изпълнители и затова Камарата категорично настоява МВР да разкрие авторите и на трите посегателства срещу Анелия Минчева, и то максимално бързо, заяви Дичев.

След първите два случая на посегателство срещу частни съдебни изпълнители в София и Плевен Камарата се срещна с вътрешния министър Румен Петков и екипа му. Георги Дичев коментира, че и по петте посегателства срещу тримата частни съдебни изпълнители обаче до момента няма никакъв резултат по разкриването на авторите. „Все едно посягат на съдии и прокурори и реакцията на държавните институции трябва да е същата, а съдейки по резултатите, тя не е такава”, коментира още Дичев. Той добави, че Камарата утре отново ще сезира МВР за тези посегателства.