/ БГНЕС
Военнослужещи от Българската армия трети ден помагат в гасенето на пожара в Националния парк Рила, съобщиха от Министерството на отбраната.

БГНЕС

Днес военни екипи помагат за овладяването на огъня и в Стара планина. За гасенето на горския пожар в района на Чипровци вертолет Ми-17 от авиобазата в Крумово е излетял в 8.30 часа, за да извърши облитане на района и да се включи в гасенето на пожара от въздуха.

БГНЕС

В рамките на три часа хеликоптерът е извършил три захода и е облял обхванатите от пламъци хребети със 7,5 тона вода. Екипажът, участвал в действията в помощ на населението, е в състав - командир майор Борислав Тафков, втори пилот майор Александър Цанков, бордни техници офицерски кандидат Рангел Рабаджиев и офицерски кандидат Йордан Грънчаров, оръжейни техници капитан Георги Димов, старши сержант Мирослав Казаков и сержант Костадин Джунев.

Продължава гасенето на двата големи пожара в Рила и Стара Планина (ВИДЕО)

За погасяването на пожара в Стара планина днес помагат и 21 военнослужещи от Десети механизиран батальон - Враца. Те действат под ръководството на командира на батальона подполковник Симеон Цеков и на командира на формированието за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия капитан Стефан Иванов.

БГНЕС

Продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски и в гасенето на големия горски пожар в Националния парк Рила. Двадесет и един военни от Бригадното командване - Благоевград, и днес полагат усиля в борбата с огъня, който гори в труднодостъпния район между хижа "Чакалница" и връх Капатник. Старши на формированието е началникът на щаба на Трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване майор Тихомир Нарлиев.