Товарен влак дерайлира край Дупница (СНИМКИ)
Товарен влак дерайлира край Дупница (СНИМКИ) / БГНЕС

Осем вагона от товарна композиция дерайлираха тази нощ на влизане в гара Дупница. При инцидента няма пострадали, но са нанесени значителни щети на инфраструктурата - релсов път, контактна мрежа и вагони.

Инцидентът станал към полунощ при навлизане на товарната композиция, превозваща цимент във вагони и цистерни, от основния в четвърти коловоз на гара Дупница. Там има плавен ляв завой.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА КРАЙ ДУПНИЦА

Дерайлирали са вагоните след локомотива, първите 4 от тях са цистерни, които са се преобърнали. Едната от тях е с колелата нагоре. Останалите четири вагона се блъскат в дерайлиралите цистерни. Един от тях е извън релсите, останалите са наклонени, разпилян е и товарът от торби цимент.

Разкъсани са траверсите и релсите на коловоза, има откъснати междуосия на вагоните, съборен е и стълб на контактната мрежа. Първата цистерна се е опряла върху друг влак, намиращ се на 5-ти коловоз. Локомотивът на товарната композиция не е дерайлирал.

На място има струпана техника на възстановителна секция на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Товарен влак дерайлира край Дупница (СНИМКИ)
netinfo

Според служителите на компанията движението на влаковете не е спирано, тъй като основните коловози - от първи до трети не са засегнати. Предстои работа по отстраняването на катастрофиралите вагони и възстановяването на релсовия път.

Причината за катастрофата ще установяват компетентните органи. Първоначалните предположения, довели до тежкия инцидент, са или поради навлизане с висока скорост в гарата, или дефект на релсовия път.

Източник: БГНЕС