/ БГНЕС
Разходите за проекта ще бъдат осигурени от лични средства и дарения
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня към Българската православна църква. Това съобщи Пеевски след като заедно със заместник-председателя на движението Йордан Цонев се срещнаха с членовете на Светия Синод.

На срещата е било уточнено, че проектът ще стартира пилотно към Софийска митрополия, като след това ще се разгърне и в други митрополии. Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност. Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения.
 

Пеевски БПЦ
ДПС


Светият синод на Българската православна църква прие с благодарност идеята. На срещата се набелязаха стъпките за нейната реализация, информират от ДПС.

От съобщението става ясно, че на срещата са присъствали Високопреосвещените митрополити Великотърновски Григорий, Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий, Видински Даниил и Доростолски Яков.