/ NOVA
Популярната певица Тита подкрепи публично баща си Милен Пенчев, след като той бе арестуван при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и полицията в Силистра. Обвинението към задържаните е за източване на пари от държавния бюджет, като са облагодетелствани хора, които са искали да получават максимална пенсия.

Съдът остави в ареста тримата обвинени за източване на НОИ-Силистра (ВИДЕО)
 
„По повод на всичко, което се изписа по мой адрес и по адреса на моето семейство през последните няколко дни, мисля, че е време и аз да изразя своята позиция. Първо, не мисля, че е редно медиите да замесват моето име с това на баща ми с цел сензация. Второ аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това“,  пише на личната си страница във фейсбук Тита.
 
Тя искрено се надява, че прокуратурата „ще вложи същото усърдие в разследването на хората и обстоятелствата, посочени в сигналите от баща ми, за да се разбере обективната истина“.


 
В социалните мрежи певицата заявява, че баща й има не само нейната и на семейството подкрепа, но и на всички хора в града, които го познават.

След акцията и арестите в НОИ-Силистра: Разкриха подробности как е ставало източването
 
„От моя страна и от страната на всички хора в града, които го познават и знаят, що за човек е, той има цялата подкрепа и уважение. Образован човек, изградил чисто и достойно име през годините, човек с позиция, характер, воля за живот и справедливост. И най-вече прекрасен баща“, допълва Тита.  
 
Силно се надявам истината за един невинен човек да се разбере в най-скоро време и тогава медиите отново така шумно да я отразят“, завършва поста си в интернет тя.