Теодора Захариева задвижва процедурата по делото в Страсбург
Теодора Захариева задвижва процедурата по делото в Страсбург / netinfo
Днес онкоболната Теодора Захариева ще задвижи наново процедурата по жалбата й в Страсбург. Тя ще поиска от Апелативния съд да преснеме документите по делото, което тя води срещу Министерство на здравеопазването.

След това документите ще бъдат предадени на адвокат Кати Бончева, която трябва да ги представи в съда в Страсбург в уверение на това, че делото в България се бави.

Жалбата в съда в Страсбург Теодора Захариева е подала още през 2005 година. Теодора Захариева осъди Министерството на здравеопазването в Апелативния съд да й заплати 100 000 лева за това, че в периода 2003-2004 година не й е осигурило животоспасяващи лекарства. Министерството обжалва решението.

Теодора ще настоява от своя страна за неимуществени вреди за сумата от 400 000 лева. През май, в деня на делото й в Софийски градски съд, Теодора Захариева беше оперирана в Александровска болница заради разсейки в черния дроб. Тогава тя спечели делото срещу МЗ, от там обжалваха пред Апелативния съд, където тя отново спечели и осъди министерството за 100 000 лева, след което то отново обжалва.