Телефонни измамници ограбиха тв легендата Анахид Тачева
Телефонни измамници ограбиха тв легендата Анахид Тачева / снимка: Darikradio.bg

Анахид Тачева е станала жертва на телефонни измамници, съобщи БНТ. По позната схема  измамниците успели да я убедят да им даде пари и бижута.

Тя дала 4000 лева, 1300 долара и 650 паунда, както и 2 масивни златни гривни, 5 златни пръстена със скъпоценни камъни, перлени огърлици и обеци.

Вчера около 10.00 часа сутринта телевизионната легенда получила две обаждания. Във второто обаждане мъжът се представил за полицай и попитал дали преди малко не й се е обадил измамник. Тачева потвърдила, а мъжът й казал, че трябва да предаде парите и ценностите, за да ги пази.

"Обади ми се един човек на домашния телефон. Беше с доста неприятен говор, просташки. Говореше ми: "Сега ще дойдем да те оберем, ще ти отворим вратата." Директно ме заплаши, което много ме притесни", обясни Тачева пред "24 часа".

Малко по-късно й звъннал друг мъж, но вече на мобилния й телефон. "Значи знаят и него", казва тя. Второто обаждане е коренно различно, мъжът звучи изключително интелигентно, представя се за полицай, пита я дали не са се обадили да я заплашват и й предлага да я защитят и пазят.

"Толкова бях паникьосана, че им повярвах, че ще ме защитят. Не гледам много телевизия и не знаех колко са изобретателни крадците", казва Тачева.

Така тя, без да подозира, станала обект на "ало" измамата. Часове по късно, около 17.00 часа, Тачева подала сигнал в полицията.

Случаят се разследва, а измамниците се издирват.