Тайни хотелски стаи и фитнес на тавана на университет
Тайни хотелски стаи и фитнес на тавана на университет / netinfo

Тайни хотелски стаи с бани и фитнес са открити на таванския етаж на филиала на Техническия университет в Пловдив от председателя на Контролния съвет на висшето училище Димитър Алексиев.

Нито студентите, нито преподавателите знаят за съществуването и предназначението на оборудваните помещения. Това заяви пред Дарик доц. Алексиев, който чака писмените обяснения по случая на директора на пловдивския филиал проф. Димитър Кацов.

Етажът не е отдаван под наем и според устните уверения на директора на филиала бил оборудван преди шест години, но не бил ползван.

Налице е тежко нарушение на закона и на правилника, защото в Общото събрание на филиала не са били внасяни и разглеждани подобни разходи, категоричен е председателят на Контролния съвет на Техническия университет. Заместник-директорите и главният счетоводител в Пловдив отричат да знаят за съществуването на фитнеса и стаите, макар че оборудването е заприходено като дълготраен материален актив.

Постоянният надзор на пловдивския филиал е разпореден от ректора Камен Веселинов, след като от началото на годината той мина и на бюджетно подчинение на ТУ-София и се оказа, че дължи над 1,2 млн. лв. такса “Смет”. Дългът е натрупан в продължение на шест години и е повече от една трета от целия годишен бюджет на пловдивското висше училище.

Филиалът е пред фактически фалит, заяви пред Дарик доц. Алексиев. За 16 май е насрочено Общо събрание, на което се очаква предсрочно да бъде прекратен директорския мандат на проф. Кацов.