Съветниците от БСП с искания към концесионерите по чистота
Съветниците от БСП с искания към концесионерите по чистота / netinfo
Общинските съветници от БСП поставиха искания към бъдещия собственик на фирмите по чистотата - фонда „Икуест” и поставиха срок от шест месеца да изпълнят поетите ангажименти. Срещата се проведе по време на заседание на Общинския съвет.

Сред исканията, поставени от БСП, са въвеждането на GPS система за контрол на боклукчийските коли, опрощаване на лихвите от 3 милиона лева от съдебния спор със сегашния собственик, плащане за почистване на база извозен тон на километър, миене на вътрешнокварталните улици поне веднъж годишно, както и дейностите по почистването на столицата да останат в рамките на 50 милиона лева годишно.

Един от управляващите съдружници на Фонда “Икуест” Георги Крумов обяви, че след тази среща нищо не може да попречи на подписването на новия договор за концесиите.

Кметът на София Бойко Борисов обвини общинските съветници от БСП в предизборни машинации заради това мнението си за концесията за чистотата.

„Самият факт, че БСП се крият долу и си провеждат по време на сесия на Общинския съвет партийни сбирки с инвеститорите, показва, че отново мислят нещо. Ще научим в близки дни”, коментира Борисов.

Въпреки това Борисов посочи, че шестте условия, поставени от БСП, са удовлетворителни, защото те са желание на столичани.

Бойко Борисов съобщи още, че ще поиска среща с премиера Сергей Станишев в близките дни във връзка с извозването на бали към сметището в Карлово поради факта, че от община Карлово постоянно искат различни маршрути за извозването на отпадъците.