/ /iStock
Според обвинението, органите на реда поискали подкуп от 800 лева, след като го подвели, че пробите му за алкохол и наркотици са положителни.
Започна делото срещу четиримата полицаи, поискали 800 лева подкуп от шофьор, след като го подвели, че пробите му за алкохол и наркотици са положителни.

Делото ще се състои при закрити врата, тъй като е на много ранен етап и е възможно да станат публични факти, които да попречат на бъдещия процес, уточниха от прокуратурата.

На 4 февруари полицейски служителите са заблудили водача на автомобила, че в направената му проба е установено наличието на алкохол и наркотици. След подадения от шофьора сигнал, при съвместна операция на дирекция “Вътрешна сигурност” - МВР, Столичната дирекция на вътрешните работи и Софийската градска прокуратура, полицейските служители бяха установени.

Задържаха четирима столични полицаи, взели подкуп от шофьор

В двама от полицаите са намерени част от банкнотите, които е предоставил гражданинът, когото те са заблудили, че е бил с наличие на алкохол и наркотици в кръвта, съобщи тогава министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Вътрешният министър заяви, че ще бъде безкомпромисен по отношение на подобни случаи, но отказа да каже дали дали полицаите са част от по-голяма група.