Съдът поправи грешка в решение за отнемане на имущество на сливенски бос
Съдът поправи грешка в решение за отнемане на имущество на сливенски бос / снимка: Дарик - Сливен

Сливенският окръжен съд поправи техническа грешка в съдебното си решение от 1 август, с което отне в полза на държавата три имота от Атанас Мъндев и семейството му.

 

В Бургаския апелативен съд по време на миналите вече две заседания по обжалването е било установено, че в решението си Сливенски окръжен съд е объркал името на съпругата на Мъндев – Ваня, като е вписал презимето и като Ангелова, вместо правилното Михайлова. Решението бе поправено днес на няколкоминутно заседание и изпратено в Апелативен съд Бургас, където предстои трето заседание по обжалване на отнемането на имуществото – 1/2 идеална част от къща в кв. "Клуцохор", заведението "Червило", един апартамент в квартал "Българка" и имот в еленското село Бялковци.

 

Искът на комисията "Кушлев" за отнемане на дяловото участие на Атанас Мъндев в  "Клуб 777”, на един полски имот в местността Сефер "Бунар" и още един имот в Еленско бе отхвърлен от Окръжен съд като неоснователен и недоказан. Ако Бургаският апелативен съд потвърди отнемането, защитата на Мъндеви може да обжалва пред последната инстанция – Върховен касационен съд.

 

Атанас Мъндев в момента е под домашен арест, заради влошено здравословно състояние. Мъндев няколко месеца бе в ареста на националното следствие по обвинение за пране на пари. На 26 май в Районен съд срещу него е насрочено отложено дело за укриване на данъци за 150 000 лева през 2004 г. Отлагането бе заради оспорване от страна на защитата на резултатите от единичната графологична експертиза, изготвена от Научно-техническата лаборатория при ОД на МВР Сливен.

 

Други новини от Сливен