Съдът остави в ареста Димитър Аврамов
Съдът остави в ареста Димитър Аврамов / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa

Депутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста заради обвинение в търговия с влияние. Това реши Софийският градски съд след близо тричасово заседание.

Аврамов беше задържан във вторник с маркирани 50 000 лева и обвинен в получаването на подкуп в размер общо около 100 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана. Случаят се отнасял за решаване на спор за земеделска земя, уточниха още от МВР. Част от парите бяха открити в дома му.

При закрити врати днес магистратите решиха, че има обосновано предположение за авторство на престъплението, както и опасност обвиняемият да извърши ново такова, ако бъде пуснат на свобода. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Вчера парламентът прекрати правомощията на депутата Димитър Аврамов, който подаде оставка като народен представител. ГЕРБ също прекрати членството му в партията и го освободи от всички заемани длъжности. Аврамов беше задържан във вторник вечер при специализирана операция на ГДБОП и ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Съдът остави в ареста Димитър Аврамов
netinfo