Съдят Община Пазарджик, ако прекрати договора с „Никан Лайн
Съдят Община Пазарджик, ако прекрати договора с „Никан Лайн / БГНЕС

Предупреждение за разваляне на договора за обществен превоз изпрати Община Пазарджик на фирмите „Никан Лайн" и „Никан Лайн груп", собственост на Ангел Батаклиев. В документа е записано, че в срок до 10 октомври трябва да бъдат ограничени до минимум закъсненията на автобусите по обявения график и да не се допуска пропускане на курсове.

До края на октомври екип от специалисти на Пазарджишка община ще проверява интензивно задълженията по договора с превозвача и сключените към тях анекси. Кметът Тодор Попов е категоричен, че ако инспекцията констатира неизпълнение по основните точки по договора за превоз, той ще се счита за прекратен.

По непотвърдена информация пловдивската фирма „Хеброс Бус" има вече своя база в Пазарджик и е ситуирала в града около 40 автобуса. Кметът Тодор Попов не даде ясен отговор дали са водени разговори за транспортната услуга с други фирми.

Над 1 милион и 500 хиляди евро дължи основният превозвач на Пазарджик и общината - фирма „Никан Лайн" на лизингова къща, съобщи кметът на града Тодор Попов. Сумата е предявена и се събира принудително. 

Ако договорът за превоз на пътници на фирмите "Никан Лайн" и "Никан Лайн груп" бъде предсрочно прекратен, загубите за Община Пазарджик ще бъдат в милиони левове, каза в отговор на критиките на кмета на Пазарджик собственикът на превозваческите фирми Ангел Батаклиев. Той бе категоричен, че в момента няма никакво законово основание за прекратяване на контракта. Според Батаклиев подадената информация от общината за неизпълнение на курсове и закъснение на автобусите по градските и междуградските линии е невярна и некоректна. По думите на Батаклиев и двете фирми изпълняват стриктно задълженията си.

Ангел Батаклиев обвини Тодор Попов във внушаване на неистини относно работата на неговите фирми. Според него кметът цели умишлена смяна на превозвача. Той визира десетките автобуси, които стоят от седмици на околовръстното шосе на Пазарджик и според него чакат развалянето на договора. Батаклиев не уточни чия собственост са бусовете. Нека гражданите на Пазарджик и общината да знаят, че в момента се готви грандиозна манипулация, каза още Батаклиев. Той определи действията на Тодор Попов като оправдание на неговата некомпетентност.

Батаклиев бе категоричен, че ще съди Общината и искът ще бъде за милиони левове за пропуснати ползи, ако договорът бъде предсрочно прекратен.