Събират се средства за лечението на Мануела
Събират се средства за лечението на Мануела / снимкa: Sofia Photo Agency

Започва кампания за подпомагане на лечението на Мануела Горсова, която е в кома след предизвиканата от Максим Стависки катастрофа край Ропотамо на 5 август миналата година.

На следните сметки могат да се превеждат средства за лечението на 18-годишната Мануела Горсова:

Сметка Мануела Красимирова Горсова

Пиреос Банк, клон Витоша

BG 71PIRB80504601716534 – BGN

BG 12PIRB80504601716529 – EU

Досега за лечението на момичето са похарчени над 60 000 лева. Лечението на Мануела в клиника извън страната ще струва между 1500 и 3000 долара на ден и може да се проточи цяла година, заяви в предаването "Пропаганда" бизнесменът Петър Христов, който е поел разходите за лечението на Мануела до момента. В ефира на Дарик той обяви, че ще продължи да помага - родителите й продължават да са без доходи и семейството няма възможност да плаща за лечението, обясни мотивите си Христов.

Според еврокомисаря за защита на потребителите Меглена Кунева, която също бе гост в предаването „Пропаганда” по Дарик, най-малкото, което може да направи Стависки в случая, е да подпомогне семейството (чуйте коментара на еврокомисаря за казуса Стависки в звуковия файл).

***

На 30 януари Бургаският окръжен съд осъди на две години и половина условно световния шампион Максим Стависки. Съдът присъди и пет години изпитателен срок за шампиона и му отне правото на управлява автомобил за четири години.

Магистратите отхвърлиха исканията на гражданските ищци по делото и присъдиха суми значително по-малко от внесените в исковете. Родителите на загиналия Петър Петров ще получат по 90 хиляди лева кръвнина плюс лихвите и по 4 815 лева обезщетение за имуществени вреди. Максим Стависки ще трябва да плати и 80 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди на Мануела Горсова. В началото на заседанието бащата на пострадалото момиче внесе от нейно име иск за 2 милиона лева, който бе отхвърлен от магистратите.