Нарязаха и гумите на новоизбрания шеф на Общинския съвет
Автобус на кандидатка за общинска съветничка от ГЕРБ във Видин осъмна с изстрел в стъклото. Превозното средство, в което на ден се качват десетки хора  е било паркирано пред жилището ѝ.

Атака е имало и към друга политическа фигура в областта. По сред бял ден, в центъра на видинската община Ново село гумите на автомобила на новоизбрания председател на общинския съвет там  са били нарязани.

 „В събота сутринта шофьорът, който дошъл да си обслужи автобуса и да го вземе да работи с него ми позвъни и ми каза, че стъклото е простреляно. Аз веднага слязох и позвъних на 112”, разказа пред NOVA Янита Каменова, която е била кандидат за общински съветник, но не е успяла да спечели достатъчно подкрепа.

Имам доста пиперлив език и смятам, че на много хора това им пречи, не им е изгодно. Получавала съм доста предупреждения, съвети с усмивка да съм по-обрана в изказа си”, допълни тя.
Според нея атаката не е дело на политически опонент, а проблемът бил вътрешно партиен.

Колата на новия председател на Общински съвет – Ново село Иво Вергилов, също е станал обект на посегателство. Гумите ѝ са били нарязани посред бял ден пред сградата на Общинската администрация. Криминалното деяние е извършено в четвъртък сутринта. Вергилов обясни, че е получавал многократно заплахи от влиятелни хора и от структурата на партията, общината и работното му място.

Двамата искат среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, за да го информират какво се случва във Видин. Към този момент има установен извършител на посегателството над автомобила на Вергилов.