/ БТА
"В петък ще има коледно парти на ДПС и понеже господин Пеевски е уморен, тъй като е министър-председател и носи на гърба си конституционните промени и бюджета на държавата, а и работи извънредно в понеделник и вторник работи, затова в петък ще почиват от НС". Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов по повод появилите се слухове, че в петък няма да има заседание на Народното събрание. 

"Гответе се за дълга коледна и новогодишна почивка, защото и г-н Пеевски, и г-н Кирил Петков искат да почиват от 22 декември та чак до 11 януари, за да спазват правилника на Народното събрание, защото много се умориха. Те на плещите си носят такъв товар в момента, че трябва да си починат малко, понеже си говорихме за това, че 8% е доверието в Народното събрание, много са тези 8%", каза още Балабанов.

Депутатът от ИТН коментира и петицията на парламентарните репортери за повече свобода в сградата на бившия Партиен дом, където депутатите се преместиха от есента. Той посъветва медиите да продължават да отстояват свободата си. "Няма да сте свободни в тази сграда. За това трябва да благодарите на демократичните и либерални политически формации", посочи Балабанов.

По думите му съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски изкоментирали на Председателския съвет, че по никакъв начин журналистите не трябвало да имат достъп до стаите на народните представители. Балабанов уточни, че може би щял да се засили интернетът в сградата на Партийния дом и щяло да има още един контакт в повече, за да може представителите на медиите да зареждат техниките си.

Станислав Балабанов разказа и още от председателския съвет. Той изтъкна, че Пеевски коментирал медиите. "Пеевски каза нещо от сорта, че ви е тъмно тук и може би трябва да ви засилят малко светлината. Веднага го обръщам на метафора, че може би е правилно да имате по-засилена светлина, за да гледате как Кирил Петков постоянно излиза от стаятата на Пеевски", добави депутатът от ИТН.