Станимир Илчев: Президентът и премиерът трябва да запазят добрия тон
Станимир Илчев: Президентът и премиерът трябва да запазят добрия тон / снимка: Sofia Photo Agency

По повод словесните престрелки между президента и премиера от НДСВ припомниха, че такива не е имало по време на първия им управленски мандат, когато министър-председател беше Симеон Сакскобургготски, и вероятно това се дължи на културата на либерализма.

Говорителят на НДСВ Станимир Илчев заяви позицията на своята партия, че жълтите винаги са били за диалога и комуникациите между институциите, и е много важно добрият тон между всички български премиери и президенти да се запази. Ето още какво каза Станимир Илчев по повод отношенията между президента Първанов и премиера Станишев:

„Сътресения, за които обществото не е подготвено, дори и с благородната цел да имат оздравителен ефект, не бива без предупреждение да се предизвикват. Ние не разбираме, искрено казано, сегашното сътресение, ако то е сътресение, дали е преднамерено с цел да има оздравителен ефект или е рикошет от предишни напрежения в рамките на БСП. Понякога дори сме казвали, че съзнателно се самоотстраняваме от ролята на какъвто и да било арбитър”.