Срещу 300 лв. пуснаха предложила подкуп на полицаи служителка от ВСС
Срещу 300 лв. пуснаха предложила подкуп на полицаи служителка от ВСС / снимкa: Sofia Photo Agency
Повдигнаха обвинение за опит за подкуп на длъжностно лице по чл. 304. ал. 1 срещу служителката от администрацията на Висшия съдебен съвет Илияна Накова. Тя блъсна немска туристка в „Слънчев бряг”, след което направи опит да избяга и да подкупи полицаи.

По-рано днес стана ясно, че Накова е била пусната на свобода срещу парична гаранция от 300 лева. По закон за подобно престъпление се предвиждат до шест години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева. Очакват се експертизите за пътното произшествие, при което служителката блъсна с джип 66-годишната германка. Необходимо е установяване на нанесената телесна повреда на възрастната жена.

Днес висшата чиновничка се скри от репортерите, които я очакваха пред РПУ Несебър. Тя е отказала да дава обяснения по случая. Малко след инцидента очевидци разказаха, че Накова се опитала да избяга, но съпругът на немската туристка се развикал и джипът й бил спрян.

По време на инцидента, чиновничката била помолена от полицаите да бъде взета проба с дрегер за алкохол. Тя отказала, показвайки служебна карта от администрацията на Висшия съдебен съвет. След повторна покана да даде проба, Илияна Накова хвърлила в полицейския автомобил няколко смачкани банкноти от 20 лева и ги посъветвала да се почерпят с тях.