Срещу 1000 лв. пуснаха на свобода дилъра на гласове в Петрич
Срещу 1000 лв. пуснаха на свобода дилъра на гласове в Петрич / снимкa: Sofia Photo Agency
Районният съд в Петрич пусна на свобода ромския лидер в града Альоша АнгеловАльо. Човекът на ексмитничаря Марио Минев напуска следствената килия с парична гаранция от 1000 лева. Той е обвинен в купуването на гласове. Съдът го пусна на свобода с мотива, че няма опасност да се укрие.

Альоша Ангелов, известен като Альо, от тази вечер е с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лв. Решението бе оповестено към 18:40 часа тази вечер от магистратите в Районния съд в Петрич.

Альо е обвиняем по чл. 147 от Наказателния кодекс за купуване на гласове. Текст в закона предвижда за това престъпление до три години лишаване от свобода. Отказа да задържат Альоша Ангелов, магистратите в Петрич мотивираха с това, че той не се е укривал от органите на съдебното производство.

От тази вечер Альо излиза на свобода въпреки безспорно доказаното престъпление – купуване на гласове за изборите в Петрич, проведени миналата и тази година в полза на съветника Величка Минева, съпруга на ексмитничаря Марио Минев. Альо е давал пари в полза на кандидата за кмет на редовните избори през 2007 година Митко Митов.