Николай Малинов
Николай Малинов / Георги Димитров
Специализираният съд гледа делото срещу Николай Малинов за шпионаж. Той пристигна в сградата на съда на ул. Черковна в София 

Николай Малинов
Георги Димитров

Обвинителният акт срещу Малинов бе внесен в Специализирания наказателен съд през юни миналата година. Малинов е предаден на съд за "извършено от него престъпление против Републиката".

Николай Малинов
Георги Димитров

В хода на разследването са проведени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, както и личен обиск на обвиняемия. Изготвени са две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните веществени доказателства, направен е анализ на събраните справки и документи, относими към предмета на доказване. В рамките на съдебното следствие предстоят разпити на близо 40 свидетели.

Николай Малинов
Георги Димитров

На 23 юни 2021 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу председателя на Националното движение "Русофили" Николай Малинов, който е и лидер на партията "Възраждане на отечеството", която създаде през 2020 г., за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да ѝ служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна. 

Николай Малинов
Георги Димитров
 

БГНЕС