Социалдемократ на Камов тръгва на избори с БСП
Социалдемократ на Камов тръгва на избори с БСП / снимка: Дарик - Шумен

Единственият областен управител от Политическо движение "Социалдемократи" обяви, че общинската структура в Разград ще се яви на парламентарните избори заедно с БСП. "Настъпи момента за обединение на лявото пространство", каза на общинската конференция на БСП-Разград Наско Анастасов. „По-малките партии са узрели за това, необходимо е усилие от страна на част от ръководството на социалистическата партия”, допълни той.

Противно на позицията на лидера си Николай Камов, който през февруари бе изключен от парламентарната група на "Коалиция за България", разградският областен председател на ПД "Социалдемократи" Наско Анастасов декларира желание местната партийна структура да участва в парламентарните избори догодина заедно с БСП.

"Ние декларираме, не само пред вас като делегати, не само пред общинската организация, а и пред централата, пред г-н Кутев, г-н Узунов, че ПД "Социалдемократи"-Разград на парламентарните избори през 2009 г. ще подкрепи правилната лява политика, която БСП предложи на България."

Наско Анастасов е единственият областен управител, излъчен от квотата на ПД "Социалдемократи". На местните избори преди година бе алтернативна кандидатура за кмет на представителя на БСП Денчо Бояджиев. Преди да се регистрира в общинската избирателна комисия бе заплашен от секретаря на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев с уволнение от губернаторския пост, ако се яви на изборите. В присъствието на Кутев на общинското отчетно-изборно събрание на БСП-Разград Анастасов обяви новата си позиция. Чрез Кутев изпрати и послание до лидера на БСП.

"Искам да се обърна към него да предаде на Сергей, че момента е узрял и той може да остане и в историята на лявото пространство. Настъпил е момента, когато може да настъпи обединението на всички леви партии, затова се изисква малко усилие от страна на БСП, на част от нейното ръководство и мисля, че другите по-малки партии повечето от членовете са узрели за това единство."

Според Анастасов гаранция за общото явяване на избори, трябва да бъдат липсата на високомерие от страна на голямата партия и много пъти показвания комплекс за малоценност от малките леви партии.

Новини от Шумен